Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmek fiyatlarına yönelik açıklamalarda bulunarak yıl sonuna kadar herhangi bir fiyat artışı planlanmadığını duyurdu. AA muhabirine konuşan Balcı, Türkiye’de buğday üretimi ve kalitesine bağlı olarak un fiyatlarında ciddi artışlar yaşandığını ve bunun ekmek üretim maliyetlerini etkilediğini belirtti.
Ekim ayının başında 630 TL olan un çuval fiyatının, Ekim ayında 820 TL’ye yükseldiğine dikkat çeken Balcı, maliyetlerdeki bu artışların ekmeğe zam olarak yansıyabileceğini ifade etti. Ancak, Aralık ayı sonuna kadar asgari ücret ve diğer maliyet unsurları dikkate alınarak yeni bir fiyat belirleninceye kadar ekmek fiyatlarında artış olmayacağını kaydetti.Balcı, “Unda ve diğer girdilerdeki fiyat yükselişi nedeniyle ilgili bakanlıkların sektördeki temsilcilerle görüşerek çözüm araması gerektiğini düşünüyoruz. Fiyatların bu ay içinde sabit kalmasını sağlayarak vatandaşlarımıza yük bindirmemeye çalışıyoruz,” dedi. Açıklama, artan girdi maliyetlerine rağmen ekmek fiyatlarının kısa vadede sabit kalacağını gösteriyor.
(AA)